Serviciul Vamal a înregistrat încasări de peste 686 milioane de lei 

0

Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 686,5 milioane de lei în perioada 12-18 septembrie, mai mult cu 3,5% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval.

De la persoane fizice care au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă au fost încasate plăți în valoare de peste 17,1 milioane de lei.

Potrivit Serviciului Vamal, banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale ș.a.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute au fost perfectate 5.977 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 82.281 de traversări. 

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada menționată, au fost constatate 57 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 209.000 de lei. 

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 23,2 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 21,4% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata