Serviciul Vamal atenționează transportatorii și călătorii care intenționează să traverseze prin postul vamal Leușeni-Albița

0

Serviciul Vamal a emis o recomandare pentru călători de a evita astăzi, 15 februarie, punctul de trecere a frontierei și postul vamal Leușeni-Albița, din cauza unor noi proteste planificate de fermieri. Autoritățile avertizează că aceste proteste ar putea perturba fluxul obișnuit de trafic la punctul de trecere a frontierei.

„Recomandăm persoanelor fizice și transportatorilor să opteze pentru traversarea prin alte posturi vamale în care, de altfel, se înregistrează valori minime de trafic. În acest sens, recomandăm să optați pentru traversarea prin posturile vamale Sculeni-Sculeni, Costești-Stînca sau Leova-Bumbăta (program de lucru 8:00-20:00), pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri”, se menționează într-un mesaj al Serviciului Vamal.

Toate posturile vamale de frontieră activează în regim normal în prezent. Pentru informații actualizate cu privire la situația în posturile vamale de frontieră, călătorii pot apela la Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal, la telefonul: 022 788 888.

Fermierii protestatari cer dialog cu oficialitățile de rang înalt, printre care premierul Dorin Recean, speakerul Igor Grosu și șefa statului, Maia Sandu, exprimându-și nemulțumirea față de întârzierile în acordarea compensațiilor pentru pierderile suferite și față de neprimirea motorinei oferite ca ajutor din partea României. Aceste probleme au stârnit frustrări în rândul fermierilor, cu atât mai mult cu cât unele lucrări agricole trebuie să înceapă într-un timp scurt.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata