Sistemul de irigare din R. Moldova va fi reabilitat cu susținerea Franței

0

O misiune franceză se află în R. Moldova pentru a identifica opțiunile ce ar înlesni accesul agricultorilor la apă și la sistemele de irigare. În acest context, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a avut ieri o întrevedere cu Romain Vidal, expert BRL Ingénierie, companie franceză specializată în utilizarea resurselor de apă, mediu și amenajarea teritoriului.

Potrivit ministerului de resort, fiind într-o misiune pentru elaborarea unui studiu de pregătire a proiectului privind dezvoltarea și modernizarea sectorului de irigare, expertul întreprinde o serie de vizite în teritoriu, alături de alți specialiști străini, pentru a evalua sectorul de irigare.

Ulterior, concluziile și propunerile vor fi remise către Agenția Franceză de Dezvoltare, în baza cărora va fi elaborat un studiu de fezabilitate în domeniu.

Agenția Franceză de Dezvoltare oferă suportul necesar procesului de adaptare a agriculturii la schimbările climatice, prin instrumente de finanțare și suport tehnic actorilor publici și privați. Astfel, sunt dezvoltate proiecte de investiții în scopul stimulării producătorilor agricoli de a utiliza tehnologii moderne agricole, bazate pe irigare. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata