Situația din regiune și cooperarea bilaterală, discutate de Președinta Maia Sandu cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis

0

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis, aflat în prima vizită efectuată de un șef de stat elvețian în țara noastră. Oficialii au discutat despre suferința prin care trece poporul ucrainean, reafirmându-și sprijinul pentru dialog și pace, și solidaritatea față de cei care au fugit de război. Totodată, șefa statului a mulțumit pentru ajutorul umanitar oferit de Elveția în gestionarea fluxului de refugiați și pentru susținerea financiară în valoare de 2 milioane de franci, anunțată astăzi.

În cadrul întrevederii cei doi șefi de stat au discutat și despre cooperarea bilaterală. Președinta Maia Sandu a menționat importanța semnării unui acord de liber schimb dintre Moldova și țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA), care ar oferi oportunități suplimentare de export pentru produsele moldovenești, în special, în contextul regional existent și al necesității stringente de reorientare a acestora. „În cei 30 de ani de relații diplomatice dintre țările noastre, Elveția a sprijinit numeroase proiecte în domenii ca dezvoltarea locală, sănătatea, educația, turismul rural sau migrația. Avem o bună cooperare la nivel economic”, a concluzionat Președinta Maia Sandu la finalul întrevederii cu Președintele Confederației Elvețiene, Ignazio Cassis.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata