Socialiștii propun ca sursele financiare economisite pot fi acordate cetățenilor pentru atenuarea efectelor crizei energetice și pandemice

0

Deputații PSRM propun Guvernului crearea unui fond anticriză pentru susținerea populației în contextul crizei energetice și pandemice. Potrivit opoziției, fondul urmează să fie suplinit cu banii economisiți din plafonarea salariilor demnitarilor de stat și a stopării achizițiilor publice inutile.

Socialiștii susțin că sursele financiare economisite pot fi acordate cetățenilor ca și compensații pentru compensarea cheltuielilor aferente creșterii inflaționiste și pentru atenuarea efectelor crizei energetice și pandemice.
Ideea se conține în proiectul de lege prin care deputații PSRM propun plafonarea salariului lunar calculat demnitarilor publici, cu excepția primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților raioanelor, până la două salarii medii lunare pe economie.
Inițiativa prevede și suspendarea tuturor achizițiilor publice, cheltuielilor capitale ale autorităților publice centrale și locale, cum ar fi procurarea mijloacelor de transport și echipamente tehnice, servicii de reparații capitale și altele care nu sunt stringent necesare pentru exercitarea atribuțiilor funcționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata