Șoferii din Moldova și-ar putea alimenta singuri autovehiculele! Alaiba: „Vom implementa autoservirea la benzinării”

0

În R. Moldova va fi implementat principiul autoservirii la benzinării, iar șoferii vor putea să-și alimenteze singuri automobilele.

Despre acest lucru a anunțat ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, care a menționat într-o postare pe rețelele de socializare că implementarea acestei măsuri are scopul de a crește productivitatea în economie, sugerând că acei oameni implicați în servirea la benzinării ar putea fi repartizați în sectoare mai productive.

„În toată Europa șoferii își alimentează singuri mașinile la benzinării. La noi șoferii sunt serviți de persoane special angajate. Asta nu e o particularitate locală. Așa sunt legile noastre. Câteva sute de oameni pe întreg teritoriul țării noastre stau și îngheață alimentând toată ziua automobilele pe la benzinării. Și respiră aerul îmbibat cu vapori de combustibil. Efectele asupra sănătății acestor oameni nu pot fi pozitive. Iar asta se translează și în costuri suplimentare pe care tot șoferii le achită. O să implementăm principiul autoservirii la benzinării. Ne vom alimenta singuri autovehiculele așa cum o face lumea pe întreg continentul. Nu suntem mari boieri”, a scris ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

„Trebuie să creștem productivitatea în economie, și cu siguranță acești oameni pot face ceva mult mai productiv decât să stea de gardă la pompă. Pentru că antreprenori de la nord la sud, mici și mari, spun că nu găsesc oameni să le dea de lucru în sectoare mai productive”, a punctat Alaiba.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata