Soluționarea problemei deșeurilor menajere în suburbiile Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița

0

A fost soluționată problema legată de lipsa evacuării organizate a deșeurilor menajere pentru gospodăriile din suburbiile Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița, anunță edilul Capitalei, Ion Ceban. Acest lucru a fost posibil datorită implementării proiectului intercomunitar „Colectarea deșeurilor solide în Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița”, susținut financiar de Programul USAID „Comunitatea mea”, administrațiile locale din cele patru suburbii, în parteneriat cu Primăria municipiului Chișinău.

„Beneficiari finali vor fi în jur de 15 mii de locuitori. În prezent, peste 2000 de gospodării au deja semnate contracte de evacuare organizată a deșeurilor menajere. Una din provocările implementării acestui proiect pentru administrațiile publice locale de nivelul I a fost identificarea contribuției financiare proprii. Această sarcină a fost asigurată de Primăria municipiului Chișinău, care a răspuns apelului celor patru suburbii de a fi partener de investiții la proiect”, a scris primarul Capitalei, Ion Ceban.

Costul total al proiectului a fost de peste 6,7 milioane de lei, ce a presupus procurarea a două autospeciale pentru evacuarea deșeurilor, a unui tractor multifuncțional și a 13 500 de tomberoane, care au fost oferite gratuit beneficiarilor.

În anul 2022, Primăria Chișinău a investit 2,47 milioane de lei pentru prima etapă a construcției unui garaj pentru tehnica de salubrizare procurată în cadrul proiectului.

Pentru etapa a doua a construcției garajului pentru parcarea tehnicii de salubrizare pentru primăriile Budești, Tohatin, Cruzești și Colonița, în anul 2023, în bugetul municipal au fost prevăzute 1,87 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata