SONDAJ: De ce autoritățile Transnistrene se tem de sondaje?

0

Recent autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, declara că cetățenii din stânga Nistrului sunt atrași ilegal în sondaje de opinie efectuate prin intermediul apelurilor telefonice, deși așa-numitele autorități nu și-ar fi dat acordul pentru astfel de studii.

MOLDOVA Live a reușit să obțină rezultatele unui astfel de sondaj realizat pe o rețea de socializare.

Astfel, răspunsurile oamenilor indică faptul că în localitățile din stânga Nistrului există mari probleme legate de corupție.

Cel mai mult, mită se ia în domeniul de medicină – 61,00%, pe locul doi se află așa-numitul Minister al Afacerilor Interne cu 18,00%, urmat de domeniul educației – 7,00%.

74,04% dintre oameni au recunoscut că au dat mită, iar 81,20% dintre respondenți au fost nevoiți să dea mită oficialilor guvernamentali.

Asta demonstrează că temerile autorităților separatiste nu sunt nici pe departe legate de faptul că oamenii ar fi implicați ilegal în sondaje. Ci de faptul că nivelul de încredere al locuitorilor de pe malul stâng față de așa-numita guvernare a regiunii este în scădere.

Ori asta înseamnă că oamenii devin mai greu de influențat. Pentru că atunci când dialogul, partidele de opoziție și dezbaterile publice lipsesc, locuitorii regiunii sunt o țintă convenabilă pentru manipulare. Iar publicarea rezultatelor reale ale anchetelor sociologice poate schimba nu doar opinia, dar mai ales starea generală a societății din stânga Nistrului.

Sondajul a fost realizat în perioada: 16 – 25 Septembrie 2022, Numărul total de respondenți este de 1382 de persoane cu drept de vot, din Transnistria. Marja de eroare ±1,7%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata