SONDAJ// Aproximativ 65 la sută dintre locuitorii din suburbii sunt mulțumiți de atitudinea funcționarilor din primăriile locale

0

Primăriile comunelor Ciorescu, Băcioi și Stăuceni din municipiul Chișinău se bucură de cele mai multe aprecieri din partea propriilor locuitori, în timp ce la polul opus se află orașul Codru și comunele Grătiești și Trușeni.

Datele unui studiu realizat de un grup de inițiativă în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2022, arată că, în medie, 56 la sută dintre locuitorii celor 18 suburbii sunt mulțumiți de activitatea administrațiilor locale din ultimii trei ani. Cea mai mare cotă este înregistrată în comunele Ciorescu (87%), Băcioi (85%), Stăuceni (82%), în orașele Sângera (79%) și Cricova (78%) și în satele Budești (70%) și Ghidighici (70%). Cel mai puțin este apreciată activitatea primăriilor din Grătiești (21%), Codru (19%) și Trușeni (13%).

Același sondaj mai arată că, în medie, aproximativ 65 la sută dintre locuitorii din suburbii sunt mulțumiți de atitudinea funcționarilor din primăriile locale. Cea mai mare pondere a fost înregistrată în rândul respondenților din satele Budești (100%), Condrița (100%), din orașul Cricova (89%) și din comuna Ciorescu (88%). La polul opus, la acest capitol, s-au clasat Grătiești (43%), Cruzești (33%), Codru (29%) și Trușeni (28%).

Cercetarea mai arată că, în ultimele trei luni, în medie, fiecare al patrulea locuitor din suburbii a apelat la serviciile primăriilor. Cel mai mult au contactat diferite servicii localnicii din Băcioi (42%), din Cricova (37%), din Colonița (31%) și din Tohatin (30%). Mai puțin au avut nevoie de serviciile oferite de primărie, locuitorii din Vadul lui Vodă (21%), Cruzești (21%), Bubuieci (17%) și din Budești (13%).

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1800 de persoane din cele 18 suburbii ale municipiului Chișinău. În fiecare comună sau oraș, numărul de chestionați a fost stabilit în funcție de cifra alegătorilor care au participat la cel mai recent scrutin.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata