SONDAJ Intellect Group: PAS menține supremația cu 32,87% – O analiză detaliată

0

Sondajul recent realizat de Intellect Group Moldova arată că, în ciuda succeselor obținute de partidele de opoziție în marile centre, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), partidul de guvernare, rămâne în fruntea preferințelor electorale. Această dinamică interesantă relevă complexitatea peisajului politic din țară.

Moldova, în care partidul de guvernare, PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate), rămâne în topul preferințelor electorale chiar și în contextul în care partidele de opoziție au câștigat în multe dintre marile centre, este un fenomen interesant care arată complexitatea dinamicii politice în țară:
Scorul de 32,87% obținut de PAS în consiliile locali și raionale confirmă sondajele Intellect Group și indică un sprijin consistent pentru partidul de guvernare. Aceasta sugerează că, în ciuda unor pierderi locale, PAS continuă să aibă o bază solidă de susținere la nivel național.
Unul dintre factorii cheie în menținerea poziției de top a PAS este dizbinarea opoziției. Fără o coaliție sau un front unit, partidele de opoziție pot avea dificultăți în a contesta eficient poziția PAS, împărțind voturile opoziției între mai multe partide
Absența unei concurențe puternice pe partea dreaptă a spectrului politic poate fi, de asemenea, un avantaj pentru PAS, permițându-i să capteze voturile centriste și de dreapta care altfel s-ar putea dispersa între mai multe partide.
Eliminarea partidului Șansa din competiția electorală ar putea fi un alt factor care a avantajat PAS, reducând numărul de alternative viabile pentru electorat și concentrând astfel voturile dezbinate între oponenți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata