SONDAJ// Topul politicienilor în care moldovenii au cea mai mare încredere. Maia Sandu, pe primul loc

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este politicianul în care moldovenii au cea mai mare încredere că ar putea îmbunătăți lucrurile în țară. Potrivit ultimului sondaj realizat de compania Intellect Group, șefa statului se bucură de încrederea a 29,9% dintre respondenți. Președinta țării este urmată de fostul șef de stat, socialistul Igor Dodon.

17,9% dintre participanții la sondaj au spus că au încredere în Igor Dodon. Președintelui Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, este pe locul trei în topul încrederii moldovenilor. 13,40% dintre respondenți au spus că au cea mai mare încredere anume în el. Urmează Vladimir Voronin cu 6% din voturi, primarul Capitalei, Ion Ceban, cu 5,20%, iar Ion Chicu, Vlad Plahotniuc și Renato Usatîi sunt următorii care se bucură de încrederea cetățenilor.

Intellect Group făcut și o analiză a evoluției încrederii cetățenilor în clasa politică moldovenească, pe parcursul acestui an. Datele relevă că Maia Sandu se bucură de o creștere a încrederii cu 7,9%, la fel ca și Ilan Șor – 7,5%. De un plus de încredere se bucură Ion Ceban, Ion Chicu și Vlad Plahotniuc. Igor Dodon însă a suferit o cădere drastică de 8,10% în acest an.

Sondajul republican cu privire la viața social-politică din Republica Moldova a fost realizat în perioada 01 – 20 decembrie 2022. Numărul total de respondenți este de 1209 de persoane cu drept de vot. Marja de eroare reprezintă +-2,9%.

N.B. Pentru consultanță detaliată adresați-vă la compania Intellect Group

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata