Spînu: Moldovagaz va plăti Gazprom-ului încă 8,5 milioane de dolari

0

Viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat că Moldovagaz va plăti Gazprom-ului încă 8,5 milioane de dolari în ziua de joi, ca avans pentru luna ianuarie.

După cum transmite corespondentul Infotag, el a afirmat acest lucru în Parlament, joi dimineaţă, în timp ce era discutată chestiunea introducerii stării de urgenţă în sectorul energetic pentru o perioadă de 60 de zile.

“Guvernul şi Moldovagaz fac tot posibilul pentru a preveni întreruperea alimentării cu gaze a consumatorilor. Moldovagaz efectuează plăţi zilnice către Gazprom. 

Moldovagaz a transferat ieri 7 milioane de dolari, astăzi va plăti încă 8,5 milioane de dolari. În total, peste 38 de milioane de dolari vor fi plătiţi în contul avansului din ianuarie. Partea care va rămâne va fi mai mică de 25 de milioane de dolari”, a spus Spînu.

El a menţionat că “Moldovagaz” a cerut “Gazprom” amânarea plăţii avansului până la 31 ianuarie.

“Dacă Gazprom ar fi mers în întâmpinare, avansul ar fi fost achitat integral în câteva zile. Dar Gazprom nu a dorit să ofere o asemenea amânare, deşi a făcut-o întotdeauna mai înainte. 

Considerăm acest lucru ca un pas neprietenos din partea Gazprom în raport cu compania la care este acţionar majoritar”, a subliniat Spînu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata