Spitalele municipale fac față cu greu numărului mare de pacienți confirmați cu infecția COVID-19

0

Situația Covid-19 în capitală este un alarmantă, notează primarul general Ion Ceban, care spune că cca 1/3 de cazuri sunt înregistrate în Chișinău. Edilul afirmă că în spitalele municipale la zi sunt internate 929 persoane, adulți si copii, confirmate cu infecția COVID-19, din care în stare extrem de gravă sunt 44 persoane.  

„Spitalele municipale fac față cu greu numărul mare de pacienți care necesită spitalizarea. În special zilnic suntem la limita cu paturile de Terapie Intensivă. Medicii ne comunică că acest val al tulpinii Delta este cel mai agresiv de până acum: și după intensitate, și după afecțiunile și complicațiile care le generează. Suntem în analize și consultări, împreună cu specialiștii, am pregătit scenarii pentru a face față numărului crescut de internări, inclusiv, în Terapia Intensivă.

Direcția de sănătate împreună cu colegii din spitalele Covid ne atenționează asupra numărului limitat de paturi: atât paturi de tratament în staționar, cât în special a paturilor ATI”, a declarat edilul.

Primarul afirmă că astfel, analizăm extinderea numărului de paturi Covid în spatiile medicale, cât și extinderea paturilor de Terapie Intensivă.

„Cel mai probabil vom activa un bloc al Spitalului “Sf. Treime” ca bloc Covid-19, inclusiv cu cca. 30-32 paturi ATI. Totodată, vom activa o secție Covid și la Spitalul Clinic Municipal nr.4 – secție pentru pacienții pentru tratamente paliative, suspecți sau confirmați cu coronavirus. Actualmente, din toate spitalele municipale, doar Spitalul „Gh. Paladi” încă nu este activat ca spital Covid.

Dacă va fi necesar, vom activa și la acest spital 200-300 paturi Covid, inclusiv 10 paturi de Terapie Intensiva”, a conchis acesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata