Sprijin pentru părinți: Peste 1900 de familii din Chișinău primeau ajutor de 2000 de lei pentru copiii lor

0

Aproximativ 1900 de familii din municipiul Chișinău au beneficiat, în ultimii ani, de ajutorul unic, în valoare de 2000 de lei, pentru nașt犀利士 erea copiilor. Sumele sunt oferite pentru a sprijini părinții ale căror cheltuieli cresc semnificativ odată cu nașterea unui copil.

”Potrivit programului municipal, această indemnizație unică este acordată tuturor familiilor pentru nașterea celui de-al treilea copil și pentru ceilalți care urmează. În cazul familiilor defavorizate, însă, ajutorul unic este oferit începând cu primul copil venit pe lume. Dreptul la ajutor material unic pentru nașterea copiilor se stabilește în baza cererii depuse către Direcția generală asistență medicală și socială, în termen de 12 luni de la data nașterii copilului”, a precizat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Pentru a beneficia de ajutor, unul dintre părinți obligatoriu trebuie să aibă reședința în mun. Chișinău. Pentru a depune cererea este nevoie de actele de identitate ale părinților și de certificatul de naștere al copilului.

În perioada 2020-2023, ajutorul unic de 2000 de lei a fost oferit pentru 1872 de familii în care s-au născut 1912 copii. Suma alocațiilor din bugetul municipal a fost de 3.824.000 de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata