Start ICT4Women. Fetele și femeile din sudul țării pot aplica la cursuri de formare în domeniul IT

0

EU4Moldova: Startup City Cahul dă startul celei de-a doua ediții a ICT4Women Cahul. Până pe 24 octombrie, fetele și femeile din regiunea de sud a țării se pot înscrie la program pentru ca să beneficieze de instruiri tehnice și sesiuni personalizate de ghidare în carieră, care le vor permite să găsească un job în domeniul IT.

Industria IT este unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. Dincolo de mediul inovator, aflat mereu în transformare, acest domeniu oferă flexibilitate, perspective de creștere în carieră și salarii motivante.

De toate acestea pot profita din plin fetele și femeile din sudul țării, care își doresc să activeze în industria tech.

ICT4Women Cahul oferă trei cursuri specializate, concepute pentru a dezvolta abilitățile necesare activității în mediul digital prin intermediul platformelor internaționale de angajare, destinate liberelor profesioniste.

Programul de instruire cuprinde trei cursuri care se vor desfășura în paralel: Web Design, Social Media Management și Copywriting și o serie de evenimente de instruire pentru o reconversie în carieră sau oferirea serviciilor online prin intermediul platformelor de freelancing

Participantele vor interacționa cu mentori specializați, care le vor oferi detalii despre modul de angajare part-time și full-time, despre regulile de urmat pentru elaborarea unui portofoliu profesional și a unui CV calitativ, administrarea paginilor de pe rețele sociale și platformele de angajare pentru liberii profesioniști.

Fetele și femeile care-și doresc să dezvolte noi competențe digitale la ICT4Women Cahul se pot înscrie până pe 24 octombrie 2022, completând formularul de înregistrare: https://forms.gle/ZNJGEtQ4hiiFRJB56

Sunteți eligibilă dacă aveți 16 ani împliniți, sunteți stabilită în regiunea Cahul (inclusiv raioanele Cantemir, Leova, Taraclia), aveți competenţe şi abilități de utilizare a calculatorului, acces la internet și cunoașteți limba engleză la un nivel începător. Aplicați la ICT4Women și descoperiți oportunitățile lumii IT!

EU4Moldova: Startup City Cahul este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.

Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata