Start Școlii de Vară pentru Tineri! Circa 100 de tineri din municipiul Chişinău, vor participa la Școala de VarăStart Școlii de Vară pentru Tineri!

0

100 de tineri din municipiul Chişinău vor participa la Școala de Vară ce se va desfășura la Vadul lui Vodă. Potrivit primarului general Ion Ceban, în cadrul căreia vor avea parte de activități utile și interactive!

Tot în cadrul Școlii de Vară va fi discutată și Strategia de dezvoltare și inovare a sectorului de tineret din Municipiul Chișinău pentru anii 2023 – 2028, elaborată de Primăria Chişinău cu suportul UNICEF Moldova.

În perioada 20 – 23 iulie, tinerii vor participa în ateliere de lucru unde vor aborda cele 7 priorități din cadrul Strategiei de tineret, activități de team building, schimburi de bune practici între organizații și stabilirea parteneriatelor.

„Școala de Vară are scopul de a consulta tinerii și a identifica propuneri din partea organizațiilor de tineret neguvernamentale, asociații de studenți, consilii de tineret, consilii ale elevilor, centre de tineret, din partea cărora au fost delegați tineri și tinere pentru participare. Pentru programele de tineret în acest an, bugetul a crescut de 30 de ori.

Totodată, începând cu 1 iulie, în Municipiul Chișinău se desfășoară Sondajul municipal privind identificarea necesităților tinerilor din Capitală, pe 犀利士 un eșantion de 1800 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, iar rezultatele finale ale acestui sondaj urmează a fi prezentate în cadrul Forumului municipal al tinerilor din luna august 2023.
Toate propunerile venite din partea tinerilor vor servi temei pentru elaborarea planului de acțiuni a Strategiei de tineret”, a declarat edilul.

Totodată, săptămâna viitoare Primăria Chişinău va prezenta Programul economic dedicat tinerilor din Capitală, menit sa sprijine şi să ofere noi oportunități tinerei generații.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata