Statele Unite sunt pregătite să întărească sprijinul oferit Ucrainei

0

Pentagonul a declarat că va putea cheltui cu 6 miliarde de dolari mai mult decât se aştepta iniţial pentru armele destinate Ucrainei datorită unor „erori de contabilitate comise de oficiali”, raportează Bloomberg.

Departamentul Apărării a supraestimat valoarea armelor donate Kievului cu 2,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2022 şi cu 3,6 miliarde de dolari în anul fiscal 2023, pentru un total de 6,2 miliarde de dolari, a declarat marţi purtătorul de cuvânt adjunct Sabrina Singh reporterilor de la Pentagon, transmite democracy.md cu referire la zf.ro.

Singh a atribuit eroarea unor „inconsecvenţe privitoare la evaluarea echipamentelor”, serviciile militare folosind „costul de înlocuire” pentru echipamentele transferate Ucrainei, mai degrabă decât „valoarea contabilă netă”. Rapoartele anterioare au stabilit că diferenţa de evaluare se ridică la 3 miliarde de dolari.

Deşi preşedintele Joe Biden a declarat în mod constant că SUA şi aliaţii săi vor susţine Ucraina în războiul cu Rusia atât timp cât va fi necesar, unii parlamentari republicani au obiectat faţă de costul şi calendarul nedeterminat al asistenţei de securitate. Cum sfârşitul războiului rămâne încă incerc, administraţia se confruntă cu perspectiva de a solicita sume suplimentare de bani în faţa unei astfel de opoziţii odată ce finanţarea actuală se va epuiza.

Guvernul ucrainean a făcut presiuni pentru mai multă asistenţă în timp ce desfăşoară o contraofensivă mult aşteptată împotriva forţelor Moscovei. Aliţaii occidentali ai Kievului se vor reuni la Londra în această săptămână pentru a pune în discuţie finanţarea reconstruirii Ucrainei post-belice.

Marea Britanie va garanta împrumuturi în valoare de 3 miliarde de dolari pentru a ajuta la redresarea Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata