Stoianoglo – ELIBERAT din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar

0

Procurorul general, suspendat, Alexandr Stoianoglo a fost eliberat din arest la domiciuliu. Decizia a fost adoptată cu puțin timp în urma de către magistrații Curții de Apel Chișinău, care au decis plasarea acestuia sub control judiciar. Astfel, în următoarele 30 de zile, șeful suspendat al Procuraturii Generale are interdicția de a părăsi țara.

Amintim că la 3 decembrie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Ciocana au prelungit mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Stoianoglo cu alte 20 de zile. Astfel, procurorul general suspendat urma ca până la 24 decembrie să se afle între patru pereți, doar că acasă.

Alexandr Stoianoglo este urmărit penal pe cinci capete de acuzare. Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtuna, acuzatorul care a dispus inițierea urmăririi penală în privința lui Stoianoglo, șeful suspendat al Procuraturii Generale (PG) este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata