Strada Ștefan cel Mare din Colonița, reparată integral

0

În suburbia Colonița continuă lucrările de reparație capitală a străzii Ștefan cel Mare și Sfânt. Până în prezent au fost pavate în întregime trotuarele de pe ambele părți ale străzii, pe o lungime de 2,3 km. De asemenea, a fost turnat asfaltul pe o porțiune de drum. În următoarele săptămâni, urmează să fie asfaltată și cealaltă parte a străzii.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că din bugetul municipal pentru aceste lucrări, în 2022, au fost alocate șase milioane de lei. ”Vă amintesc, proiectul multianual are o valoare totală de 14 milioane de lei. Anul viitor, sunt preconizate lucrările de finisare a reparației străzii principale din Colonița. În suburbie, municipalitatea a finanțat integral și lucrările de plombare a străzii Vasile Alecsandri, care are o lungime de 1,2 kilometri. Costul proiectului a fost de 300 de mii de lei. De asemenea, la Colonița anul acesta au fost renovate străzile Tighina, Valea Lacului, Plecan și strada Unirii, fiind folosit betonul asfaltic suprimat oferit gratuit de Întreprinderea municipală ”Exdrupo”. În total, este vorba de 1,5 kilometri de drum”, a scris edilul pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

În Colonița, municipalitatea a achitat integral și proiectul de iluminare a străzilor Tohatin și Budești. Rețeaua are o lungime de 1,1 kilometri și a costat bugetul municipal aproape 300 de mii de lei.

În trei ani, pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din Colonița din bugetul municipal au fost alocate aproximativ 15 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata