Strada Ștefan cel Mare și Sfânt din comuna Colonița reabiltată de Primăria Chișinău

0

Primăria Chişinău reabilitează strada Ștefan cel Mare și Sfânt din comuna Colonița. Costul proiectului este achitat integral din bugetul municipal și se ridică la aproape 15 milioane de lei.

“Această stradă, care se întinde pe o lungime de 2,3 km, nu a fost reparată niciodată timp de patru decenii. Lucrările de reconstrucție a drumului au început în toamna anului 2022 și se vor încheia la începutul acestei veri. Anul trecut, Primăria Chișinău a alocat pentru acest proiect aproape 9 milioane de lei, iar în acest an sunt prevăzute 5,7 milioane de lei”, a declarat Ion Ceban.

Pe toată lungimea străzii au fost turnate toate straturile de asfalt, mai urmează să fie trasat marcajul rutier și instalate indicatoarele rutiere. De asemenea, pe ambele părți ale drumului au fost pavate trotuarele.

“Din 2020 și până în prezent, la Colonița am finanțat proiecte în valoare de 18 milioane de lei. Am investit în grădinițe, școală, transport pentru elevi, Centrul de Sănătate, Casa de Cultură, am susținut proiectele de conectare a gospodăriilor la conducta de gaz. Am înnoit unitățile de transport care circulă pe rutele municipale suburbane și am extins și deschis rute noi. Vom investi în proiectele menite să crească nivelul de trai al oamenilor, prioritar în dezvoltarea infrastructurii atât din Capitală, cât și din suburbii”, a conchis edilul capitalei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata