Strada Vladimir Korolenko, în proces de reabilitare capitală

0

În municipiul Chișinău continuă lucrările de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere. În acest context, Primarul General, Ion Ceban, informează că, în prezent, în sectorul Centru al Capitalei sunt desfășurate lucrările de asfaltare integrală a str. Vladimir Korolenko.

„Lucrările de reparație capitală sunt realizate pe toată porțiunea de drum cuprinsă între str. Nicolae Testemițanu și Gheorghe Asachi”, menționează edilul.

Reabilitarea a demarat la începutul lunii iunie curent, prin frezarea stratului de beton asfaltic uzat, crearea sistemului de scurgere cu montarea receptorilor de captare a apelor pluviale, aplicarea stratului de egalizare, îndreptarea profilului și, ulterior, turnarea stratului de bază.

În zilele următoare, precizează Primarul General, se vor efectua lucrări de ridicare la cotă a fântânilor de canalizare, după care se va așterne stratul de uzură.

„Drumarii Î.M. Regiei „Exdrupo” muncesc și noaptea pentru a optimiza accesibilitatea rutieră. A mai rămas puțin până când str. Vladimir Korolenko din cartierul Telecentru va fi redată circulației, funcțională, cu infrastructură modernă, sigură și durabilă”, asigură Ion Ceban.

Amintim că, în anul 2022, Pretura sectorului Centru a reabilitat trotuarele de pe str. Vladimir Korolenko, pe ambele părți, cu amenajarea unei parcări, zonelor verzi și schimbarea corpurilor de iluminat public stradal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata