Strategia națională „Sănătatea 2030”, aprobată de Executiv

0

Sistemul de sănătate din Republica Moldova va fi modernizat, astfel încât să răspundă necesităților tuturor cetățenilor și să ofere acces echitabil la servicii de cea mai înaltă calitate. În acest sens, Guvernul a aprobat Strategia națională „Sănătatea 2030”.

Documentul prevede transformarea complexă a sistemului de sănătate și stabilește direcțiile prioritare de intervenție printr-o serie de programe naționale, care vor fi realizate până în anul 2030. Mai exact, sunt stabilite 19 obiective generale, grupate în șapte componente: sănătate publică, servicii medicale integrate și de calitate pentru fiecare, medicamente și dispozitive medicale accesibile, guvernare și leadership, personal medical motivat și bine pregătit, sistem de sănătate digitalizat, dar și sustenabil financiar.

Menționăm că, elaborarea Strategiei este prevăzută în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2023. De asemenea, îmbunătățirea stării de sănătate a populației, prin construirea unui sistem modernizat, este unul dintre obiectivele setate în Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”. 

Strategia este axată inclusiv pe atingerea țintelor stabilite prin Obiectivele de Dezvoltare Durabilă din Agenda 2030 și va contribui la realizarea angajamentelor asumate în Programul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata