Succesul competiției internaționale de gimnastică: Turneul „Chisinau Rhythmic Stars”

0

Municipiul Chișinău a fost gazda a 300 de gimnaste din Moldova, România, Luxemburg, Israel, Ucraina, Irlanda și Austria, care au participat la Turneul Internațional „Chisinau Rhythmic Stars”. Competiția a fost organizată și finanțată de către Primăria Capitalei, prin Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, în parteneriat cu Federația de Gimnastică Ritmică Sportivă din Republica Moldova.

Sportivele, cele mai mici fiind născute în anul 2018, au concurat la probele pe obiecte – coardă, minge, cerc, măciuci și panglică, la finalul celor trei zile de competiție, cu medalii și mențiuni alegându-se următoarele gimnaste:

Categoria 2011 A
1. GRAAS Paris (Luxemburg, Rythmo-Cats Luxembourg)
2. JELEV Vlada (Moldova, ȘS Speranța)
3. ULVOCZKIl Rebecca (România, CS UNEFS Bucuresti)

Categoria 2010 A
1. BULAT Polina (Moldova, ȘS Speranța)
2. CATANA Anastasia (Moldova, ȘS Speranța)
3. STASANE Emilia (Luxemburg, Rythmica Lux Schuttrange)

Categoria 2009 A
1. RĂUTU Bianca Larisa (România, C.S.S Unirea Iasi)
2. MARTYNE Nicole Anna (Israel, Macabi Or Aqiva)
3. TILINCA IZABELA (România, CS VICTORIA CUMPANA)

Categoria Senioare A
1. VERDES Andreea (Romania, C.S.S Unirea Iași)
2. MOTRICALA Gloria (Moldova, ȘS Speranța)
3. BULAT Sofia (Moldova, ȘS Speranța)

Una dintre cele mai impresionante evoluții a avut-o sportiva din România, Andreea Verdeș, legitimată la CS Unirea Iași, care a obținut cinci medalii de aur, la individual compus, la cerc, minge, panglică și măciuci.

De asemenea, o prestație deosebită a reușit și moldoveanca Anastasia Catană, care a evoluat la categoria Junioare A. Pe lângă argintul obținut la Categoria 2010 A, aceasta a reușit să-i impresioneze și pe reprezentanții asociației britanice „Hope4”, care i-au oferit o bursă lunară, angajându-se, totodată, să o susțină pe Anastasia în cariera sa sportivă.

Obiectivul principal al Turneului Internațional „Chisinau Rhythmic Stars”, care a fost organizat conform tuturor standardelor competiționale internaționale, a fost cel de a oferi tinerelor gimnaste de la noi o arenă competițională de nivel internațional la ele acasă, de a dezvolta parteneriate cu sportive cu alte țări, în vederea schimbului de experiență, și de a identifica cele mai talentate gimnaste din Republica Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata