Surse // Detalii scandaloase despre operațiunea de scoatere a Marinei Tauber din cursa electorală

1

Informații exclusive și detalii scandaloase despre operațiunea de scoatere a candidatului Partidului Șor pentru primăria m. Bălți, Marina Tauber, la indicația “Turnului” (Președinției) publică de câteva zile canalul de Telegram “Casa de Nebuni”, specializat în informații exclusive care țin de activitatea instituțiilor de drept. Operațiunea respectivă a fost numită “BLONDA”, după culoarea părului Marinei Tauber. În mesajele, publicate pe bucăți, se descrie rolul Serviciului de Informații și Securitate în această operațiune, la fel cum mașina judecătorilor din Bălți, în a cea noapte, a fost escortată la Chișinău de angajații Inspectoratului Național de Patrulare, dar și implicarea unor membri ai Comisiei Electorale Centrale în operațiune.

“Deci, “operațiunea Blonda” a început odată ce după primul tur al alegerilor locale din mun Bălți, a devenit clar că Marina Tauber va câștiga alegerile. Anume atunci, SIS a primit indicații din Turn privind pregătirea operațiunii de excludere a reprezentantului Partidului Șor din cursă. Operațiunea a demarat într-o zi de weekend (sâmbăta) când doi ofițeri SIS de rang înalt s-au deplasat la sediul CEC, unde sau întâlnit cu un membru al Comisiei și au discutat despre tactica și motivele formale care pot sta la baza excluderii Marinei Tauber din cursă. Ulterior s-a elaborat planul detaliat de acțiuni.

Pentru a nu-și deconspira intențiile Turnului de a participa în operațiunea “Blonda”, SIS a decis ca formal să nu participe în aceasta, camuflându-și acțiunile în spatele IP Bălți, atrași “orbi” în aceasta și primind informațiile de la SIS despre cheltuielile din campanie a lui Marina Tauber. Anume IP Bălți a sesizat CEC-ul despre “neregulile depistate”, care la rândul său a sesizat instanța de judecată.

Din partea CEC-ului un rol activ în Operațiune l-a jucat Pavel Postică, dar și Berlinschi Alexandr. Nu un rol mai puțin activ l-a jucat și contracandidatul lui Tauber, – Nicolae Grigorișin, care împreună cu avocații săi avea rol de ,,podstrahovkă” în Operațiune și participa activ în susținerea acțiunii CEC de excludere a lui Tauber din cursă. Kolea Grigorișin tot weekendul nu a dormit, deoarece permament la telefon primea indicații de la CEC, politic și SIS cum și când să acționeze pentru a o scoate pe “blondă” din cursă”, scrie Canalul de telegram, cu referire la sursele sale în instituțiile de drept.

Același canal de telegram îndeamnă să fie întrebată ministra Ana Revenco, “de ce în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2021, automobilele INI au făcut câteva navete Bălți/ Chișinău, însoțind o mașină de serviciu a unui judecător de la Chișinău?”.

De asemenea, se îndeamnă să fie întrebat șeful de direcție al SIS în acea perioadă, Eugeniu Rurac, “сe a căutat în acel wekeend la Bălți?” “Din cadrul SIS operațiunea a fost coordonată de Druță Sergiu și Rurac Eugeniu, iar unii judecători au fost “șantajați”. Ca de exemplu, puteți verifica cine din judecătorii de la Bălți a avut probleme cu ANI – ul … Menționez… “a avut””, mai scrie canalul de telegram, care promite să dezvăluie și alte detalii ale acestei operațiuni.

Sursa: Canalul de Telegram ”Casa de nebuni”

1 Comentariu
  1. […] că, potrivit informațiilor publicate anterior, după ce candidatul Partidului Șor la alegerile pentru primăria Bălți, Marina Tauber, a ieșit […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata