Surse: Fostul șef al SPPS a fost citat la CNA. De ce este bănuit

0

Fostul șef al Serviciului Protecție și Pază de Stat, Iaroslav Martin, ar urma să fie astăzi pus sub învinuire într-un dosar penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

Sursele noastre, apropiate anchetei, susțin că Martin este învinuit pentru faptul că, atunci când deținea funcția de director al SPPS, a procurat pentru sine și angajații săi, între anii 2019 și 2020, Insigne de apartenență corporativă și Insigne cu număr individual de identificare în sumă de aproape 200.000 lei.

„Acestea nu corespund sub nicio formă Decretului nr. 2264/2016 al Președintelui Republicii Moldova și nici normelor heraldice din țara noastră. Asta deoarece, de jure, insignele ar trebui să aibă imprimat pe ele simbolul corporativ al SPPS – un urs carpatin, însă, de facto, pe fața acestor insigne stă imprimată stema de stat (lucru interzis de lege), iar pe verso – au imprimată semnătura lui Igor Dodon – cel care l-a promovat pe Martin în funcția de director al SPPS, apoi l-a făcut și general”, susține interlocutorul nostru.

Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu, în conformitate cu prevederile Codului Penal, se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata