Sute de euro pentru două permise de conducere falsificate. Actele au fost ridicate la trecerea frontierei

0

În prima jumătate a zilei de astăzi, 29 decembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Leușeni au fost identificați doi călători care dețineau permise de conducere falsificate.

În primul caz este vizat un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 26 de ani, călătorind pe ruta internațională “Chișinău-București”. Fiind supus controlului de nivelul doi, polițiștii de frontieră au descoperit permisul de conducere moldovenesc, cu semne de falsificare. La audieri, persoana a declarat că obținuse documentul prin intermediul unei rețele de socializare, contra sumei de 180 EUR.

Al doilea act falsificat a fost depistat la un cetățean al Ucrainei în vârstă de 20 de ani. Acesta a prezentat la control permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. În cadrul cercetărilor amânunțite, polițiștii de frontieră au stabilit că actul nu corespunde unui act autentic. În declarații, tânărul a menționat că documentul a fost cumpărat cu 600 EUR, prin intermediari identificați pe internet.

Ambele permise de conducere falsificate au fost ridicate, urmând să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supus expertizei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata