Taberele de odihnă din Republica Moldova, deschise pentru copii refugiaţilor din Ucraina

0

Primăria Municipiului Chișinău a anunțat că în total peste 21.000 de copii, inclusiv 350 din familii refugiate, au avut oportunitatea să se odihnească în taberele municipale și să participe la activitățile educative organizate de instituțiile municipale în acest sezon estival.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a subliniat importanța diversificării ofertelor pentru odihna de vară a copiilor și extinderea rețelei instituțiilor municipale care le oferă activități educative pe timp de vară. El a menționat că centrele de creație, centrele comunitare pentru copii și tineri, școlile de artă și cele sportive au dezvoltat programe educaționale suplimentare pentru perioada estivală.

“Dezvoltarea programelor municipale a permis majorarea numărului copiilor care s-au odihnit sau care-și continuă odihna în entitățile gestionate de Primăria Capitalei”, a declarat primarul Ceban.
Conform datelor, de la începutul sezonului estival, 1305 copii s-au odihnit în taberele municipale cu sejur de zi, iar în taberele constante, dintr-un total de 6400 de locuri planificate, au beneficiat deja de odihnă 2807 copii. În plus, s-au organizat tabere sportive, tabere vocaționale în cadrul centrelor extrașcolare, școlilor de artă și școlilor sportive, tabere tematice în biblioteci municipale și Centre Comunitare pentru Copii și Tineri.

Pentru a facilita accesul părinților la of威而鋼 ertele entităților municipale, Primăria a dezvoltat platforma online www.extrascolar.md, (http://www.extrascolar.md/) unde sunt disponibile și actualizate în timp real toate programele destinate copiilor, cu posibilitatea de filtrare eficientă a acestora.

Astfel, Primăria Municipiului Chișinău continuă să ofere copiilor o varietate de activități educative și recreative pentru a le asigura un timp util și distractiv în perioada de vacanță.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata