Țara noastră va găzdui cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova: Peste 30 de state și zeci de organizații internaționale se vor reuni la Chișinău

0

Peste 30 de state, dar și zeci de organizații internaționale și financiare se vor reuni, pe 17 octombrie, la Chișinău, în cadrul celei de-a patra ediții a Platformei de sprijin pentru Moldova, inițiată de România, Germania și Franța. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unui briefing  de presă.

Potrivit premierului, reprezentanții statelor participante, inclusiv la nivel de miniștri de externe, vor analiza necesitățile țării noastre în contextul crizei generate de războiul Federației Ruse în Ucraina. „Este un gest d日本藤素 e solidaritate de care dau dovadă prietenii noștri în raport cu Republica Moldova”, a menționat Dorin Recean.

În cadrul reuniunii, Republica Moldova va solicita ajutor pe trei direcții principale, care reflectă prioritățile noastre în dezvoltarea țării. Prima direcție se referă la suportul bugetar, necesar pentru acoperirea cheltuielilor legate de plata salariilor și a pensiilor, dar și pentru susținerea în continuare a păturilor social-vulnerabile.

O altă direcție ține de crearea unui Fond pentru Infrastructură care va contribui la modernizarea și extinderea infrastructurii existente, creând o bază solidă pentru creșterea economică și dezvoltare socială. De asemenea, va fi abordată crearea Fondului pentru Energia Verde.

„Acest fond va contribui la sprijinirea proiectelor inovatoare în domeniul energiei verzi și la reducerea dependenței noastre de sursele de energie poluante. Ne vom concentra în continuare pe sporirea eficienței energetice, trecerea la energia regenerabilă, dar și pe programele care ne vor ajuta să ne ajustăm la schimbările climatice”, a spus prim-ministrul Dorin Recean. 

La reuniunile precedente ale Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfășurate la Berlin, Paris și București, țara noastră a primit suport pentru compensarea cheltuielilor în factură, acordarea ajutorului fermierilor și realizarea proiectelor de infrastructură.

Astăzi, Guvernul invită presa națională și internațională pentru acreditare la eveniment, iar pe pagina web a Guvernului, în spirit de transparență, va fi actualizată secțiunea dedicată Platformei de Sprijin pentru Moldova.

Până la data de 5 octombrie, redacțiile vor depune o cerere de acreditare adresată Cancelariei de Stat, la adresa [email protected]. Cererea va fi semnată de șeful instituției media și va include numele jurnalistului, membrilor echipei tehnice, fotografiile 3×4 ale persoanelor și copiile legitimațiilor de serviciu.  

Decizia privind acreditarea va fi comunicată până la data de 10 octombrie 2023.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata