Tentative de trafic ilicit de mărfuri: Pistol, țigări și telefoane

0

Angajații Serviciului Vamal au prevenit 17 tentative de trafic ilicit de mărfuri, în perioada 7-13 ianuarie curent.

Șapte dintre acestea au fost înregistrate la Aeroportul Internațional Chișinău.

În rezultatul controlului vamal, vameșii au depistat un pistol cu gaze nedeclarat, dar și 1.062 de pachete cu țigări, jumătate dintre acestea fiind descoperite cu ajutorul patrupezilor Serviciului Vamal.

Alte șase cazuri au fost raportate de către inspectorii de la postul vamal Leușeni. Printre bunurile nedeclarate identificate în urma controlului de specialitate enumerăm: articole vestimentare, cafea, telefoane mobile, componente pentru calculator ș.a.

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat o tentativă de transportare ilegală a unui lot comercial de articole vestimentare, fără acte de proveniență, depistat în urma controlului unui autoturism stopat pe traseul Chișinău-Anenii Noi. 

În același timp, ofițerii echipelor mobile au efectuat verificări la un parc de dezmembrări auto din raionul Florești, identificând cinci mijloace de transport cu numere străine în stare dezasamblată, care nu au fost vămuite conform procedurii legale, fiind introduse în regim vamal de admitere temporară.

La posturile vamale Sculeni și Costești au fost depistate, în această perioadă, produse din tutun, telefoane mobile și alte bunuri nedeclarate în cadrul controlului vamal.

Adițional, funcționarii vamali au identificat:

– 113 mijloace de transport cu numere străine, care au depășit termenul de aflare pe teritoriul țării (180 de zile dintr-o perioadă de 12 luni consecutive).

– 24 cazuri de încălcare a prevederilor legale privind interzicerea punerii la dispoziția unei alte persoane a mijlocului de transport cu numere străine, plasat sub regim vamal de admitere temporară.

Pentru nerespectarea condițiilor de derulare a regimului vamal de admitere temporară, persoanele riscă amenzi de la 3.000 la 4.500 lei, cu obligativitatea scoaterii mijlocului de transport de pe teritoriul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata