Terenul din fața UNIC este doar o fumigenă. Ceban: Guvernarea vrea să sustragă atenția de la vânzarea Stadionului Republican

0

Pe fundalul deciziei CMC cu privire la terenul din fața Magazinului UNIC, cei de la guvernare încearcă să sustragă atenți și să scoată la vânzare Stadionul Republican. Despre aceasta a vorbit primarul genera Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi.

„Au sustras atenția cu acest subiect și de fapt scot la vânzare Stadionul Republican, un teren din inima capitalei de de 5,18 hectare. Da unde e transparența pe acest caz promisă de premierul R.M, Natalia Gavriliță încă acum în luna august anul trecut.

Într-un final cei de la APP acum se ocupă de toată procedura pentru a trece terenul din proprietate publică a statului în proprietate privată. De ce nu ați întrebat locuitorii Chișinăului ce doresc să fie pe cele peste 5 hectare de teren din centrul orașului.

În acest sens, reiterez poziția primăriei care a solicitat de mai multe ori oferirea acestui teren Primăriei Chișinău cu destinație specială de a fi construite obiective sociale”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că a solicitat acest lucru și printr-o scrisoare adresată Guvernului și Parlamentul.

„Vrem construcția unui parc acolo și obiective sportive pentru Chișinău. Haideți cel puțin să întrebăm locuitorii, dacă sunt de acord vânzarea Stadionului Republican, terenul de peste 5 hectare unui alt stat? Vrem transparență și cerem acest teren să fie dat locuitorilor Chișinăului”, a conchis acesta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata