Tiraspolul susține că Chișinăul ar pregăti forțe militare pentru a organiza atacuri teroriste

0

Așa-numitele structuri de securitate din regiunea transnistreană acuză Chișinăul că pregătește peste 60 de persoane, printre care și militari ucraineni, pentru a „organiza acțiuni teroriste pe teritoriul regiunii transnistrene”.

Potrivit administrației transnistrene, „în Moldova se pregătesc grupuri de luptă pentru a comite atacuri teroriste în regiune”. Biroul politici de reintegrare a calificat aceste informații ca fiind cu tentă provocatoare ce urmăresc scopuri propagandistice, transmite Știri.md.

Așa-zisul minister al securității naționale de la Tiraspol a publicat astăzi un comunicat de presă în care menționează că deține informații potrivit cărora „în prezent, la unitățile forțelor speciale din Republica Moldova, sub conducerea specialiștilor străini, grupuri speciale de luptă (peste 60 de persoane, majoritatea sosite de pe teritoriul Ucrainei și având experiență în operațiuni de luptă) sunt instruite pentru a desfășura acte de terorism pe teritoriul Transnistriei”. Aceeași pretinsă structură susține că aceste acțiuni vizează „distrugerea unor obiective critice, sabotajul obiectivelor militare, capturarea sau distrugerea înalților funcționari ai republicii și a șefilor organelor de drept”.

Tot astăzi, Tiraspolul a prelungit Codul Galben de alertă de securitate din regiunea transnistreană până pe 14 martie 2024.

Reprezentanții Biroului politici de reintegrare au venit cu declarații:

„Sunt informații cu tentă provocatoare ce urmăresc scopuri propagandistice. Repetăm recomandarea informării din surse publice oficiale, difuzate de către autoritățile constituționale.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata