Toate angajamentele luate în ultimii 12 ani de toți foștii primari și șefi de Guverne în Țînțăreni, au fost realizate împreună cu echipa în ultimul un an și jumătate

0

Toate angajamentele luate în ultimii 12 ani de toți foștii primari și șefi de Guverne în legătură cu realizarea proiectelor în Țînțăreni, au fost realizate împreună cu echipa în ultimul un an și jumătate.

Potrivit primarului general Ion Ceban, noile proiecte realizate de primăria Chișinău în comuna Țînțăreni în anul 2021 conform Acordului cadru semnat:

1. Transferarea la contul juridic al Primăriei comunei Țînțăreni a sumei 10 mln. lei

2. Continuarea lucrărilor de reparație a străzilor din localitate: str. Moara Peco, Ion Creangă integral și strada principală din s. Crețoaia și pavarea stăzii V. Alecsandri de la nr.2 până la nr.14.

3.  Montarea sistemului de irigare și a gardului la stadionul sătesc.

4.  Evacuarea deșeurilor din satul Țînțăreni pe fiecare sector de 2 ori pe lună.

5. Strămutarea țevei de gaz de înaltă presiune (satul Nou).

6. Finalizarea stației de pompare/epurare din satul Țînțăreni.

7. Întreținerea stației de tratare a apei, achitarea costului unui metru cub de apă potabilă și efectuarea analizei apelor fântânilor arteziene cu coordonarea de către instituțiile abilitate.

8.  Amenajarea unui teren de fitness cu elemente de sport stradal și complex workout.

9. Teren de fitness si workout de la școală.

10. Executarea lucrărilor de consolidare a barajului (digului), sunt efectuate lucrări ample.

11. A fost depus dosarul către FEN privind finanțarea pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a digului pe anii 2021-2022.

12. Continuă întreținerea stației de tratare a levigatului.

13. Întărirea digului și perimetrului poligonului cu plantarea arborilor.

14. Efectuarea și prezentarea probelor (periodic) a apei tehnice de la stația de tratare a levigatului.

15. Proiectarea scurgerii apei tehnice și reabilitarea bazinului acvatic de la stația de tratare a levigatului, cu inițierea lucrărilor de redirecționare a apei.

În ultimii doi ani Primăria Chișinău s-a implicat la maximum în dezvoltarea infrastructurii comunei, cât și la amenajarea poligonului de deșeuri”, a punctat Ceban.

Edilul spune că a fost construită Stația modernă de tratare a levigatului, procurarea unui compactor care permite menținerea poligonului, construcția drumului și digului de protecție, plantarea arborilor, dar și multe acțiuni pe teritoriul poligonului.

La fel, în anul 2020 toate angajamentele și proiectele au fost realizate de către Primăria Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata