Toate cele 20 de familii care au suferit în urma unui incendiu în podul unei case vor primi suma investită în achiziționarea acestor mansarde

0

Toate cele 20 de familii care au suferit în urma unui incendiu în podul unei case de pe strada Ion Pelivan nr.17/3 vor primi suma investită în achiziționarea acestor mansarde. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe.

Potrivit acestuia, fiecărei familii, suplimentar li se vor acorda 50 de mii de lei pentru pentru achiziționarea de mobilier și alte lucruri necesare. În plus, daunele suferite de proprietarii apartamentelor de la etajele inferioare vor fi evaluate și li se va oferi și asistență.

„Vom ajuta pe toți. Dacă nu sunt suficiente fonduri în fondul de rezervă, atunci ne vom adresa consiliului municipal și sunt sigur că ei vor susține. Acoperișul casei va fi reparat. Mansarda în sine, potrivit experților, nu poate fi restaurată. Vom deschide un cont bancar, iar cei care doresc vor putea contribui. Toate costurile vor fi făcute publice. Știu că sunt mulți agenți economici și indivizi care doresc să ajute și mă bucur de asta. De asemenea, apelez la agenții imobiliari să ajute”, a spus primarul capitalei.

Ceban a menționat că în prezent toate persoanele care au nevoie de locuințe au fost cazate, iar restul casei afectate este conectată la toate rețelele.

Ion Ceban a mai cerut autorităților competente să ia măsuri pentru identificarea și pedepsirea celor care au comis abateri grave în timpul construcției podului.

Reamintim că angajații întreprinderilor municipale de servicii locative și de gestionare a locuințelor, precum și toți ofițerii responsabili ai Preturii au fost implicați în eliminarea consecințelor incendiului din pod. Toate coridoarele și scările de la etajul 5 până la etajul 1 au fost curățate, precum și lucrările în jurul casei. Locuitorii au fost ajutați să facă ordine în apartamente, iar la etajul 6, oamenii au putut intra pentru a-și ridica restul bunurilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata