Trafic internațional de droguri: Moldoveanul arestat în Spania pentru transportul a peste patru tone de cocaină

0

Autoritățile spaniole au raportat joi interceptarea unei ambarcațiuni la sud de Arhipelagul Canarelor, care transporta peste patru tone de cocaină din America de Sud. Barca, asemănătoare cu cele folosite de traficanții de droguri, a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) la sud de Arhipelagul Canarelor, situat în apropierea coastelor de nord-vest ale Africii. Cei patru ocupanți ai ambarcațiunii, un spaniol, un marocan, un moldovean și un român, au fost arestați.

La bordul ambarcațiunii, autoritățile au descoperit 4.350 de kilograme de cocaină. Operațiunea a implicat servicii internaționale, printre care Agenția britanică de combatere a criminalității organizate (NCA) și Agenția americană antidrog (DEA).

Această captură subliniază din nou faptul că Spania este unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilor în Europa. “Ruta atlantică a cocainei” este folosită de traficanții care transportă narcotice din America Latină până în mijlocul Oceanului Atlantic, înainte de a le introduce pe continentul european. Spania este considerată punct de tranzit strategic datorită legăturilor sale cu America Latină, dar și datorită proximității sale cu nordul Africii, unde se produce canabis.

Această interceptare vine în contextul în care Spania se confruntă cu o preocupare crescândă legată de traficul de droguri, un incident recent soldându-se cu moartea a doi membri ai gărzii civile în timpul unei operațiuni împotriva traficanților de droguri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata