Trafic record de pasageri pe Aeroportul Iași

0

Aeroportul Iași a înregistrat un nou record în ceea ce privește traficul de pasageri în luna iunie. Datele arată un flux de 172.500 pasageri îmbarcați și debarcați de pe Aeroportul Iași în luna precedentă.

Cifrele înregistrate vin după ce, în luna mai a acestui an, Aeroportul Iași a atins un alt record de 160.000 de pasageri, situându-se pe locul 2 în topul aeroporturilor regionale, după cel de la Cluj.

„În prima jumătate a anului, au decolat și aterizat la Iași 700.000 de pasageri, ceea ce ne face să credem că la finalul anului este posibil să depășim cifra de trafic de 1,3 milioane din anul 2019.”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Internațional Iași.

Creșterea traficului de pasageri vine în contextul sezonului estival, dar și a diversificării destinațiilor de călătorie, odată cu relocarea curselor de pe Aeroportul Chișinău, dar și cu introducerea noilor rute de către companiile aeriene.

„Este mai limpede ca oricând că dezvoltarea Aeroportului Iași este prioritară pentru a putea face față cerințelor actuale și mă bucur că a existat o mobilitate exemplară din partea tuturor pentru a ajunge în această etapă a implementării proiectului. Anul acesta vor începe lucrările pentru construirea noului terminal, iar în următorii doi ani vom vorbi de cu totul alte cifre în ceea ce privește traficul de pasageri și numărul de zboruri operate de la Iași. Aeroportul Iași este un pilon de dezvoltare a județului și a întregii regiuni, iar noi vom face toate eforturile pentru ca acest proiect să fie finalizat așa cum ne-am asumat, până la finalul anului 2023.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata