Trei bărbați au fost condamnați la închisoare pentru vătămare gravă a integrității corporale, care a cauzat decesul victimei

0

Cu aportul procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Șoldănești a fost posibilă pronunțarea unei sentințe de condamnare a trei inculpați de diferite vârste, pentru comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a cauzat decesul victimei (art. 151 alin.(4) din Codul penal).

Astfel, prin sentința din 29 februarie 2024, instanța le-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani pentru doi din făptuitori, și 9 ani de închisoare pentru al treilea.

Sentința este cu drept de apel în instanța ierarhic superioară.

Conform învinuirii înaintate de către procurorii din cadrul Procuraturii raionului Șoldănești, în seara lui 05 decembrie 2023, cei trei inculpați, aflându-se pe o stradă dintr-un sat al raionului Șoldănești, fiind în stare de ebrietate, au bătut un bărbat cu pumnii și picioarele lângă gospodăria în care ultimul locuia temporar. În dimineața zilei următoare, victima a decedat, urmare a leziunilor care i-au fost cauzate. 

Inculpații și-au recunoscut vinovăția pentru comiterea faptei imputate, prin urmare cauza a fost examinată în procedură simplificată, aceștia beneficiind de reducerea limitelor pedepsei.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata