Trei bărbați care au încercat să introducă 800 de kilograme de cocaină în Australia, prinși

0

Poliţia australiană a arestat trei bărbaţi în legătură cu o încercare de a introduce în ţară peste 800 de kilograme de cocaină, ascunsă într-un transport cargo, au anunţat autorităţile locale.

Drogurile erau ambalate în pachete cu greutatea de aproximativ 1 kg, iar valoarea lor totală este estimată la 320 de milioane dolari australieni (210 milioane dolari SUA), transmite democracy.md cu referire la Agerpres.ro.

Autorităţile care verifică transporturile cargo având drept destinaţie porturile din vestul Australiei au ajutat în 24 mai echipajul vasului cu numele ‘No Fixed Address’ aflat în derivă în apropiere de insula Rottnest, la 22 de kilometri de portul australian Perth.

Potrivit autorităţilor australiene, nava fusese achiziţionată în 23 mai folosind bani lichizi şi cei trei bărbaţi aflaţi la bord ”păreau a avea o experienţă limitată în navigaţie”.

Poliţia, alertată despre un transport ilegal de droguri ce urma să ajungă pe coasta de vest a Australiei, a început să verifice vasele ce transportau produse vrac, identificând astfel vasul comercial ST Pinot, ce venea din America de Sud.

În urma inspecţiei, autorităţile australiene au descoperit 29 de pachete suspecte aflate într-un rezervor plin cu apă.

Cei trei bărbaţi arestaţi au vârste de 21, 25 şi 29 de ani. Ei au fost acuzaţi pentru încercarea de a introduce ilegal droguri în Australia şi riscă o pedeapsă maximă de închisoare pe viaţă dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata