Trei documente de conducere falsificate, prezentate la trecerea frontierei de stat

0

Angajaţii Poliţiei de Frontieră au identificat în traficul transfrontalier trei șoferi cu permisele de conducere falsificate. Actele ar fi fost eliberate de către autoritățile de competență din Ucraina.

PTF Grimăncăuţi: 
Pentru autorizarea intrării în Moldova, la linia de control s-a prezentat un cetăţean al Ucrainei de 28 de ani. Acesta se deplasa la volanul unui autoturism cu numere de înmatriculare ucrainene. Printre documentele înmânate pentru verificări a fost şi permisul de conducere. În timpul examinării minuțioase a permisului, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta nu este autentic, conținând mai mulți indici de falsificare. Audiat, tânărul a declarat că prin anul 2017 a apelat la ajutorul unui conațional pentru a-l obține.

Totodată, pe direcţia de intrare în țară a fost identificat cetăţeanul Republicii Moldova care deţinea permisul de conducere contrafăcut. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra actelor de identitate şi a bagajelor personale. Ca rezultat a fost depistat actul cu pricină. În declaraţii, tânărul de 33 de ani nu ar fi știut despre cele constatate, menţionând  că documentul a fost perfectat pe căi legale.

PTF Tudora: 
De asemenea, în cadrul formalităților de control efectuate pe sensul de intrare în Republica Moldova, polițiștii de frontieră au ridicat de la un șofer de camion permisul de conducere cu semne de falsificare. Persoana a fost legitimate ca cetățean al Ucrainei de 49 de ani.  Din spusele acestuia s-a aflat că anterior a avut permis original, dar din motiv ca i-a fost ridicat de Poliție și-a perfectat ilegal alt document.

În toate cazurile, polițiștii de frontieră contină cercetările sub aspectul de comitere a infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false. Cetățenii au fost înlăturați de la conducerea vehiculelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata