Trei tineri reținuți după ce au răpit un automobil din stradă

0

Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de poliție Buiucani au reținut trei  tineri cu vârstele de 20 și 21 de ani, originari dintr-o localitate din raionul Călărași, fiind suspectați de răpirea unui automobil.

Polițiștii au fost sesizați de  un bărbat  de 29 de ani, care ne-a comunicat că i-a fost sustras automobilul de  marca ,, Volkswagen Golf 3”, pe care l-a parcat pe str. Piața Mării Adunări Naționale. Prejudiciul cauzat victimei  constituie 50 000 de lei.

Imediat polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație și urmărire penală pentru a stabili locul aflării automobilului, dar și suspecții care au comis infracțiunea.

Astfel, urmare a măsurilor întreprinse de forțele de ordine, suspecții au fost reținuți, iar mașina a fost găsită abandonată pe o stradă din capitală.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, comunicând că au observat că automobilul este descuiat, iar cheile se aflau în contact, astfel luând mașina pentru a se plimba. 

Tinerii sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 192/1 CP  ,,Răpirea mijlocului de transport”, care,  conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de la 29 000 la 67 500 lei sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata