Trupul lui Navalnîi nu este găsit la morga din Salekhard

0

Trupul lui Alexei Navalnîi nu se află la morga din Salehard. Mamei politicianului i s-a spus în colonie că trupul fiului ei se află acolo.

„Avocatul și mama lui Alexei au ajuns la morga din Salehard. Aceasta este închisă, în ciuda asigurărilor coloniei că funcționează și că trupul lui Navalnîi se află acolo. Avocatul a sunat la numărul de telefon de pe ușă. I s-a spus că este a șaptea persoană care sună astăzi. La morgă nu se află cadavrul lui Alexei”, a scris Kira Iarmiș.

În același timp, o sursă a publicației Novaia Gazeta din colonia penală nr. 3, unde Navalnîi a fost recent deținut, consideră că efectuarea unei autopsii în Harp sau Salehard ar putea demonstra că autoritățile penitenciare au ceva de ascuns.

„Morga de aici (din așezarea Harp) este mică, nu există un frigider și, prin urmare, cadavrul nu poate fi depozitat pentru o perioadă lungă de timp. Cel mai probabil, corpul va fi dus la Salehard, unde există un crematoriu”, susține sursa.

La biroul de expertiză medico-legală din Salehard nu este cadavrul lui Navalnîi, scrie Astra.

Un jurnalist care a sunat la acest birou a fost informat că „nu au primit niciun cadavru de la colonii” și a fost sfătuit să contacteze Comitetul de anchetă.

CONTEXT. În dimineața zilei de 17 februarie, colegii lui Navalnîi au confirmat moartea acestuia. Avocatul lui Alexei Navalnîi și mama politicianului, Liudmila Navalnaia, au vizitat colonia din Harp, în districtul autonom Iamalo-Neneț, unde Navalnîi era deținut.

Pe 16 februarie, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a anunțat că opozantul rus Alexei Navalnîi a decedat în închisoare. Potrivit instituției, condamnatului i s-ar fi făcut rău după o plimbare, iar, la scurt timp, s-ar fi stins din viață.

După ultima înregistrare video, realizată pe 15 februarie, la o ședință de judecată, Alexei Navalnîi este descris drept „vioi, sănătos și vesel”.

Anterior Navalnîi a fost întrebat care este mesajul său pentru cetățenii ruși, dacă s-ar întâmpla să moară. Acesta a răspuns „Nu cedați!”

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata