Tuleanțev, la Strasbourg: Toți cei care sunt împotriva PAS sunt dușmani ai lumii civilizate

0

Autoritățile moldovenești continuă să urmeze cursul lui Plahotniuc de a suprima libertatea în țara noastră. Este opinia președintelui Consiliului Public “Pentru o Patrie Liberă”, Igor Tuleanțev, exprimată după Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la care a participat în aceste zile.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Tuleanțev a menționat că a avut la Strasbourg întâlniri cu șefa APCE, Tini Cox și cu un reprezentant al biroului comisarului pentru drepturile omului. În urma discuțiilor acesta a concluzionat că „autoritățile moldovenești, ascunzându-se în spatele principiilor democratice și a ideii de integrare europeană, continuă să urmeze cursul lui Plahotniuc de suprimare a libertății în țara noastră și formează, în esență, un regim dictatorial”.

Totodată, Igor Tuleanțev spune că opoziția este persecutată, puterile serviciilor de securitate de a persecuta cetățenii sunt extinse și disidența este suprimată.

„Și toate acestea se întâmplă pe fundalul unei situații socio-economice în deteriorare în țară.  Poziția autorităților moldovenești în UE: toți cei care sunt împotriva PAS sunt dușmani ai lumii civilizate! Dar o altă poziție, alternativă, ar trebui să răsune în Europa: dacă birocrația de la Bruxelles continuă să susțină dictatura PAS, societatea moldovenească va fi foarte repede dezamăgită de aspirațiile pozitive ale UE”, concluzionează președintele Consiliului Public “Pentru o Patrie Liberă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata