Turcia introduce noi măsuri de securitate în aeroporturi

0

Parlamentul turc a aprobat amendamente la legea aviației civile, înăsprind procedura de screening pentru pasagerii din aeroporturi. Astfel, ofițerii de securitate vor putea inspecta bunurile pasagerilor la intrarea în terminal și la intrarea în zona de îmbarcare.

Regulile de verificare se aplică atât bagajelor personale, cât și dispozitivelor electronice, transmite democracy.md cu referire la kommersant.ru

Astfel, dacă un pasager refuză să ofere bunurile pentru verificare, angajații au dreptul să nu-i permită să intre în aeroport sau în zona de plecare. Articolele interzise vor fi confiscate pe loc. 

Modificările aprobate de parlament introduc și amenzi cuprinse între 620 și 15,6 mii dolari, dacă echipajul aeronavei nu raportează autorităților încălcări la bord în timpul zborului.

Despre pregătirea amendamentelor, ministrul turc al transporturilor Abdulkadir Uraloglu a anunțat încă în luna mai. Potrivit lui, ofițerii de securitate aeronautică vor inspecta bagajele aflate sub controlul organelor de drept. Pe principalele aeroporturi din Turcia (Antalya, Izmir, Bodrum) există două puncte de control: primul la intrarea în zona publică, al doilea după verificarea documentelor.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata