Turcia, lovită de inundații în zonele devastate de cutremure: 10 persoane au murit

0

Cel puţin 10 persoane au murit în urma inundaţiilor care au lovit două provincii din sud-estul Turciei, devastate de cutremurul din 6 februarie, conform presei turce.

Nouă persoane au murit în localitatea Sanliurfa, dintre care cinci cetăţeni sirieni care au fost găsiţi fără viaţă în subsolul unui imobil, iar alte două persoane sunt date dispărute, conform agenţiei turce Anadolu, potrivit Agerpres, transmite stirileprotv.ro.

O persoană a murit şi alte trei sunt date dispărute în provincia vecină Adiyaman, lovită de asemenea de ploile puternice. Victima se afla într-un container transformat în adăpost de urgenţă când a fost prinsă de viitură, conform Anadolu.

Regiunea a fost deja lovită de un cutremur devastator luna trecută, care a ucis circa 48.000 de persoane şi a forţat aproximativ 2 milioane să se refugieze în adăposturi temporare, precum corturi şi containere.

Inundaţiile au măturat în calea lor mai multe maşini şi au avariat drumuri şi poduri, potrivit imaginilor difuzate de Haber Global. Un bărbat şi un copil au fost salvaţi de localnici cu ajutorul unei frânghii de pe o stradă din centrul Şanliurfei, a indicat HaberTurk.

Un alt bărbat a fost văzut înotând pentru a se salva dintr-un pasaj subteran inundat din Şanliurfa.

Unitatea de terapie intensivă a unui spital din provincia Sanliurfa a fost inundată, iar pacienţii au fost evacuaţi. Şcolile au fost închise la Şanliurfa, unde au fost inundate şi locuinţe, iar autorităţile au îndemnat localnicii să îşi părăsească casele şi să îndrepte spre zone mai sigure.

Mai la sud, în districtul Iskenderun din provincia Hatay, apa a inundat corturile care adăposteau supravieţuitori ai cutremurului.

Ploi abundente sunt aşteptate în următoarele două zile, a anunţat Autoritatea pentru managementul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor (AFAD), avertizând localnicii să se ferească de furtunile şi inundaţiile care vor urma.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata