Ucraina a numit condiția pentru semnarea acordului cu Rusia

0

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Sergey Kislitsa, a numit condiția pentru semnarea acordului cu Rusia. Despre acest lucru a anunțat RIA Novosti. “Semnarea Acordului privind garanțiile de securitate pentru Ucraina va fi posibilă numai după retragerea tuturor unităților armate ale Federației Ruse în locurile unde se aflau pe 23 februarie 2022”, a spus el.

Kislitsa a adăugat că Kievul și Moscova vor continua negocierile pentru a conveni asupra prevederilor Acordului privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, precum și asupra retragerii forțelor armate și a tuturor celorlalte formațiuni armate. În plus, părțile intenționează să discute dispoziții privind mecanismul de punere în aplicare a încetării focului, precum și privind deschiderea și funcționarea în siguranță a coridoarelor umanitare în mod permanent și privind schimbul de decedați și eliberarea prizonierilor și a deținuților.

Pe 29 martie, Rusia și Ucraina au purtat discuții la Palatul Dolmabahce din Istanbul. Șeful delegației ruse, Vladimir Medinski, a declarat că Moscova face doi pași în întîmpinarea Kievului, reducînd semnificativ activitatea militară în direcțiile Kiev și Chernihiv. Potrivit acestuia, Rusia a primit din partea Ucrainei propuneri scrise care confirmă dorința Kievului de a obține statutul neutru și fără arme nucleare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata