Ucrainenii au atacat regiunea rusă Rostov şi peninsula anexată Crimeea

0

Rusia a afirmat, miercuri, că apărarea sa aeriană a neutralizat 17 drone ucrainene, care au vizat, în special, un depozit de combustibil din regiunea Rostov (sud), unde se află şi cartierul general al invaziei.

Fără răniţi

Guvernatorul regional, Vasili Golubev, susţine, pe reţeaua Telegram, că atacul nu a provocat vreun incendiu şi că „nimeni nu a fost rănit”.

Rachete în Crimeea

„În cursul nopții, au fost împiedicate mai multe încercări ale regimului de la Kiev de a efectua atacuri teroriste (…) împotriva țintelor de pe teritoriul Rusiei” – afirmă, în termenii deja consacraţi, ministerul Apărării de la Moscova, într-un comunicat citat de agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit sursei, a fost interceptate și distruse și zece rachete ATACMS, deasupra peninsulei ucrainene Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

A venit lumina

Tot miercuri, Ucraina a renunţat la raționalizarea energiei electrice, impusă în toată țara în seara precedentă, din cauza pagubelor provocate infrastructurii energetice de bombardamentele rusești din ultimele luni.

„Tăierile de urgență au fost ridicate la ora 09:00 (06:00 GMT)” în regiunile Kiev, Odesa, Donețk și Dnipropetrovsk, iar „lucrătorii din sectorul energetic au restabilit electricitatea în toate locuințele” – a anunţat operatorul DTEK.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata