UE oferă R. Moldova 250 de milioane de euro pentru a depăși criza energetică

0

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit joi, 10 noiembrie, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Oficiala UE efectuează o vizită de lucru în țara noastră.

După întrevedere, oficialele susțin o conferință de presă comună, la Președinție:

„Noi ne vom asigura că vom face tot posibilul pentru ca voi să reușiți să faceți față crizei. Am pregătit un pachet suplimentar de susținere enegetică pentru Republica Moldova: 200 de milioane de euro vor fi acordați în caz de necesitate ca Republica Moldova să își acopere nevoile de gaz. Este vorba de 100 de milioane – împrumut și alte 100 de milioane – granturi, ambele de la 1 ianuarie 2023. Pe lângă aceasta, suplimentar – 50 de milioane de euro vor fi acordați ca suport bugetar pentru a acorda susținere celor mai vulnerabili (…) Republica Moldova face partea din familia noastră europeană. Atunci când vremurile sunt grele, familia se unește. Familia stă unită, de aceea eu sunt astăzi aici”, a declarat șefa Comisie Europene.

Partidul Șor organizează un flashmob în preajma Președinției, în timpul vizitei șefei Comisiei Europene la Chișinău. Membrii și simpatizanții strigă „Jos Maia Sandu”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata