UE pregătește cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

0

Uniunea Europeană intenționează să limiteze călătoriile diplomaților ruși în țara în care sunt acreditați, interzicând astfel călătoriile prin alte țări din zona Schengen. Potrivit unor surse din rândul diplomaților familiarizați cu planul, o astfel de propunere este inclusă în cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni europene împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, potrivit Politico, nu este încă clar cum va fi implementat planul, deoarece călătoriile în spațiul Schengen nu sunt adesea controlate.

În plus, vor fi vizate de sancțiuni și alte companii care au contribuit la dezvoltarea militară și tehnologică a Rusiei sau la dezvoltarea sectorului său de apărare și securitate. UE nu va mai avea voie să vândă Rusiei bunuri și tehnologii cu caracter militar.

Un astfel de pachet este planificat să fie aprobat înainte de a doua aniversare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către trupele ruse. Potrivit Reuters, pachetul de sancțiuni nu va conține noi restricții la importul de mărfuri rusești . În același timp, Comisia Europeană abia începe să discute despre restricțiile care vor fi incluse în pachet.

Ieri, 5 februarie, șeful diplomației Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că statele membre ale Uniunii Europene nu au ajuns încă la un acord cu privire la introducerea celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni anti-ruse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata