Ultima oră: Dorin Damir a fost ELIBERAT din pușcărie

0

Dorin Damir, finul fostului șef al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, fugar din Republica Moldova, a fost eliberat din pușcărie. Informația a fost confirmată de sursele Jurnal.

Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp, la Judecătoria Chișinău sediul Buiucani.

Instanța l-a eliberat din pușcărie și pe șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, vizat în același dosar.

Damir, cercetat pentru abuz de putere în dosarul angajărilor fictive în cadrul Direcției 5 a Inspectoratului Național de Investigații, a fost reținut în luna iulie, în urma mai multor percheziții la domiciliile, în birourile de serviciu și automobilele mai multor persoane.

Atunci fuseseră reținute trei persoane – Valeriu Cojocaru, Dorin Damir și un inspector din cadrul Poliției de Frontieră.

Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații. Sunt cercetate cinci componențe de infracțiuni: abuz de serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. Cei vizați riscă de la doi până la 12 ani de închisoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata