Un altfel de Hram în capitală. Ceban: Vom organiza un eveniment pentru oamenii, care se dedică orașului

0

În contextul cazurilor multiple de Covid-19 din capitală, toate evenimentele grandioase dedicate Hramului Chișinăului, au fost amânate. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei capitalei.  

„Aduc aminte că joi este Hramul Chișinăului, sărbătoare religioasă Acoperământul Maicii Domnului. În acest an, evenimentele festive, grandioase, dedicate zilei orașului au fost amânate din motive că numărul cazurilor de covid sunt în creștere în deosebi în Chișinău. Cu toate acestea vom participa la sljuba de la Catedrală unde vom deschide această zi simbolică pentru Orașul Nostru.

După, avem un eveniment deosebit cu mai mulți oameni de cultură, unde imnul Chișinăului va fi transmis oficial municipalității de către compozitorul și Maestrul, Eugen Doga”, a declarat edilul.

Ceban spune că va fi un eveniment pentru oamenii care se dedică orașului și anume angajații care muncesc zi de zi pentru a avea o Capitală mai curată, îngrijită și frumoasă.

„Mă refer anume la angajații din Direcția Spații Verzi, Locativ Comunală, INGFL, IPSAL, LUMTEH, Exdrupo, PUA și RTEC. Am pregătit diplome pentru mai mulți angajați. Totodată am prevăzut câte un salariu suplimentar pentru angajați.

Ultimii aproape doi ani au fost complicați pentru toți, s-a muncit pentru ca orașul să nu se oprească din dezvoltare. Mă refer începând de la depunerea actelor necesare pentru a nu putea fi oprit procesul de muncă, până la angajații care munceau pe timp de pandemie în teren, la dezifectarea orașului, transportarea oamenilor la muncă și nu în ultimul rând continuarea proiectelor de infrastructură”, a punctat edilul.

Primarul a mulțumit fiecărui angajat pentru munca depusă.

Tot în contextul Hramului orașului, în zilele de 13-14 octombrie vor fi mai multe spectacole, mai ales pentru copii și unele vor avea acces gratuit, fiind un cadou pentru cei mici. La fel, Ceban a solicitat ca în data de 14 octombrie intrarea la zoo și la Dendrarium să fie Gratuită.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata