Un angajat medical din nordul țării admite nu doar nerespectarea măsurilor de sănătate publică, dar și ilegalități în trafic

0

În timpul verificării respectării măsurilor de sănătate publică în orașul Rîșcani, ofițerii Direcției investigații Nord a INI au depistat încălcări admise de către un agent economic care presta servicii de alimentație publică prin permiterea accesului în local a persoanelor, fără a verifica prezența certificatelor Covid-19.

Reprezentantul unității de alimentație publică a fost sancționat conform art. 76 (prim) din Codul Contravențional, pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Totodată, la solicitarea prezentării certificatelor Covid-19 conform pct.5 al Hotărârii nr.63 CNESP, unul dintre consumatori a refuzat, reacționând agresiv.

După ce a ieșit din local, bărbatul a urcat la volanul automobilului personal de marca Toyota și a plecat.

La scurt timp mijlocul de transport a fost stopat de polițiști, iar în timpul verificării actelor s-a constatat că șoferul era un bărbat de 53 de ani, locuitor al orașului Rîșcani, care activează în cadrul unei instituții medicale din același oraș.

Fiind testat alcoolscopic s-a constatat că șoferul consumase băuturi alcoolice, având 0,51 mg/l  vapori de alcool în aerul expirat.

Pe cazul dat, a fost pornită o cauză penală conform art.264 (prim) alin 1 din Codul penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Potrivit legii penale persoana vinovată se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata